• Соба 1808, зграда Хајинг, авенија Хангжуван бр. 88, округ Џиншан, Шангај, Кина
  • info@cndrills.com
  • +86 021-31223500

Совети за дупчење за дрво

1. Користете ја вистинската дупчалка: за дрво, користете аголна или права дупчалка.Овие дупчалки имаат остри врвови кои помагаат да се спречи наносот на дупчалката и да се обезбеди чиста влезна точка.

2. Означете ги местата за дупчење: Користете молив за да ја означите точната локација каде што сакате да дупчите дупки.Ова ќе помогне да се обезбеди точност и прецизност.

3. Користете пилот-дупки: за поголеми дупки, најдобро е да започнете со помали дупчалки за да ја водат поголемата дупчалка и да спречите кршење.

4. Прицврстете го дрвото: Доколку е можно, прицврстете го дрвото на работна маса или користете стеги за да спречите да се движи додека дупчите.

5. Дупчете со вистинска брзина: користете умерена брзина кога дупчите дупки во дрво.Пребрзо и ќе се скрши, премногу бавно и ќе изгори.

6. Задна табла: Ако сте загрижени за пукање на задниот дел од дрвото, ставете парче пилевина одоздола за да спречите кинење.

7. Отстранете ги дрвените чипови: Престанете со редовно дупчење за да ги отстраните дрвените чипови во дупката за да спречите затнување и прегревање на дупчалката.4 парчиња дупчалки за дупчалка за шахти (2)


Време на објавување: 27.06.2024